Brouwerij De Bie maakt naam en faam via grote vakbeurs in China

donderdag 15 december 2016
Brouwerij De Bie uit Wakken bij Dentergem is momenteel één van de standhouders op Food And Hotel China, één van de grootste beurzen van Azië.

Dat laat Nicolas T'Joen, bezieler van de brouwerij, vol trots weten. "De export van streekbieren was al langer een belangrijke pijler voor ons, ambachtelijke bierbrouwers, maar we hadden nooit durven dromen dat de handelsactiviteiten met het buitenland zouden uitmonden in een ware veroveringstocht", glundert hij.

De grote vakbeurs vindt plaats in november, in de Chinese miljoenenstad Shanghai. Brouwerij De Bie is er op uitnodiging van Just Mart, één van de grootste importeurs in China en verantwoordelijk voor een significant aandeel van de invoer van de bieren van De Bie. Just Mart levert onder meer aan de Chinese Makro- en Metrofilialen en tal van horecagelegenheden. Het bedrijf heeft drie vestigingen, in respectievelijk Shanghai, Peking en XianGo.

Op dit moment is een delegatie van de brouwerij in Shanghai voor de beurs. Tussen alle hectiek door kregen de brouwers bericht uit Duitsland. Na zilveren medailles op de Australian International Beer Awards (mei 2016) en de London International Beer Challenge (augustus 2016) - twee prestigieuze bierwedstrijden - heeft brouwerij De Bie nu ook een bronzen medaille in de wacht gesleept op één van de belangrijkste Europese bierwedstrijden: de European Beer Star Award. Brouwerij De Bie kreeg de medaille woensdag overhandigd.

De Bie begon als een kleine huisbrouwerij in 1992.

(Bron: http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/economie/brouwerij-uit-wakken-maakt-naam-en-faam-via-grote-vakbeurs-in-china/article-normal-241277.html)

Terug naar boven